Címlap Hírek
Hírek

Támogatókat keresünk

E-mail Nyomtatás PDF

Támogatókat keresünk a lakóotthon azon ellátottjai számára, akiknek családi, anyagi háttere nem teszi lehetővé az ellátásuk fedezésére megállapított díj befizetését, ezzel veszélyeztetve lakóotthoni jogviszonyukat. Nem szeretnénk senkit elküldeni, így arra jutottunk, ha a hozzátartozók nem tudják  felvállalni ezt a kötelezettségüket, próbálunk jókedvű adakozókat találni, akik ezen személyek helyett havonta 15.000.-ft/fő összeggel támogatnák őket.

Jelenleg 4 ilyen lakó van, de közülük 2 helyzete a legégetőbb.

Támogatás befizethető
- készpénzben: Kiskunhalasi Református Egyházközség Lelkészi Hivatalának pénztárába
- átutalással a 10300002-45900181-00003285 sz-ú bankszámlaszámra
mindkét esetben kérjük feltűntetni: "lakóotthon adomány"

 

Minden támogatást hálásan köszönünk

Módosítás dátuma: 2012. október 09. kedd, 08:08
 

Mi történt velünk mostanában?

E-mail Nyomtatás PDF
A 2011-s évben a januári hideg, szürkeség ellenére igyekeztük színesebbé, vidámabbá tenni a mindennapjainkat.
Az első sétánk a művelődési házba vezetett, ahol megtekintettük azt a kiállítást, amelyben megemlékeztek a II. második világháborúról képekben. A téli hideg ellenére igyekeztünk minél több időt tölteni a szabadban.
A január végi névnapi, születésnapi bulit is megtartottuk.

A február a farsangi készülődésről szól, csodálatos jelmezek születtek.
Módosítás dátuma: 2011. április 28. csütörtök, 19:06 Bővebben...
 

Kunfehértói táborozás

E-mail Nyomtatás PDF
A Benjamin Lakóotthon fiataljaival augusztusban négy szép napot töltöttünk el Kunfehértón.
A tábor helye egy modern, akadálymentesített tanya volt. Lakóinknak ez nagyon fontos, hogy saját maguk tudjanak közlekedni. Sok-sok lehetőséget nyújtott a hatalmas tér, ami fákkal vett minket körül. Nyugalom, csend,  és csak a madarak csicsergése hallatszott  egész nap.
Módosítás dátuma: 2010. szeptember 11. szombat, 12:42 Bővebben...
 

Levél a Cédrustól

E-mail Nyomtatás PDF
  Nagy várakozás után örömmel készültünk Hozzátok. Különös gonddal állítottuk össze műsorunkat számotokra, érdekes gondolatokkal és énekekkel.
  Odaérkezvén már a kapuban fogadtatok minket. Ebédlőtökbe belépve vacsoráztunk Veletek. S utána az egyik társatok, Laci idegenvezetésével megnéztük lakóotthonotokat. Mindannyiunk tetszését elnyerte az épületetek modern, újszerű, praktikus elrendezése. Legelőször a munkaszobátokat láthattuk, épp az adventi díszeket készítettétek, eladásra. Diszkó-szobátokat is felfedezhettük, melyet Ti fényszobának neveztetek. Végül az imaszobába érkeztünk, amelyet pihenőszobaként is használtok. Jó volt látni az egymás iránti és az irántunk való segítőkészségeteket.
Építő gondolatokkal és többnyire ismerős dalokkal készültünk Nektek. Elámultunk, milyen lelkesen bekapcsolódtatok énekünkbe. Előadásunk végén egy kis kötetlen beszélgetést folytattunk Veletek, sok nevetéssel. 
  Úgy látjuk, nagy hatással volt Rátok ez a látogatásunk, mi is élményekkel telve jöttünk haza. Jól éreztük magunkat Nálatok. Köszönjük a vendéglátást!


              Orosházi Tünde, Bajor Bernadett, Thuma Zoltán
                                            Cédrus, FONI

Módosítás dátuma: 2009. december 19. szombat, 16:02
 

Bárkás ünnep

E-mail Nyomtatás PDF
A bajai évforduló után egy héttel egy újabb születésnap megünneplésére voltunk hivatalosak Dunaharasztiba, ahol a Bárka Közösség nagykorúvá válását, fennállásának 18.évfordulóját ünnepelhettük a közösség régi és új tagjaival, barátaival.
A közösség egyik lakóotthonában ebéddel vártak bennünket. Ezt követően a rendezvényházban kezdetét vette az ünnepség a magyar Bárka Közösség alapítójának visszaemlékezésével, áhítatával. Az este során sok szép zenét hallottunk a budapesti Szociális Nővérek előadásában. Majd a közösség motoros barátainak beszámolója következett az elmúlt motoros napokról, és átadták ajándékaikat és egy nagy tortát, amiből mindenkinek bőségesen jutott. De a legizgalmasabb az volt, hogy a motorosok felvonulását megnézhettük, és a hozzá értők ( és a  hozzá kevésbé értők is ) megcsodálhatták a jobbnál jobb „mocikat”.
Az este táncházzal folytatódott, és salsa tánc tanulással zárult, melyen lakóotthonunk Tamása magabiztosan lépett fel, és táncoltatta volna meg a táncot tanító hölgyet, ha ő megelégedett volna Tamás tánc tudásával. Így maradt neki a többiekkel való együtt mozgás tanítványként.
Jó hangulatban, jól lakottan indultunk haza. Örülünk, hogy együtt ünnepelhettünk a bárkásokkal, és reméljük, hogy mi is eljutunk majd a nagykorúság állapotába.

 


Oldal 1 / 3

Főmenü


Imádkozzunk együtt!

Ma HÉTFŐN - Köszönjük meg, hogy van munkánk és munkaképesek vagyunk! Könyörögjünk a munkanélküliekért, s a munkanélküliség megszűnéséért, munkánk eredményességéért, s azokért, akik már nem tudnak dolgozni.