JA slide show
 
Címlap Intézményeink

Református Szeretetszolgálat Kiskunhalason

E-mail Nyomtatás PDF
persely 1816-bólA Kiskunhalasi Református Egyházközségnek az igehirdetői és tanítói szolgálata mellett fontos feladata, Krisztustól kapott megbízatása az elesettekről való gondoskodás. Erre emlékeztet a képen látható régi templomi persely felirata is: "A megnyomorodók számára". A gyülekezet ezt a feladatát 1990-es évek közepéig a gyermekek és az idősek szerény támogatásával, a betegek látogatásával, a távolabbi egyházi szeretetotthonokkal való kapcsolattartással igyekezett teljesíteni. Ettől kezdeve azonban - köszönhetően az akkor hozzánk érkezett Maruzsenszki Erna gyógypedagógus fáradozásainak - kibővültek feladataink a fogyatékos gyermekek gondozásával is. Hamarosan intézményi keretek kapott ez a szolgálat a régi református leány polgári iskola épületében, a pusztulásnak indult épület fokozatos felújításával párhuzamosan.
Elsőként a Magyarországi Református Egyház Zsinatával közösen a Református Pedagógiai Szakszolgálatot hoztuk létre, majd ezt követte a Fogyatékos Gyermekek Gondozóháza szocális intézményünk (Gyermekház) megalapítása (2001).
Az közelmúltban tovább bővítetük szociális intézményeinket a Támogató szolgálattal (2007),majd egy nagy pályázat sikeres lebonyolítása után a Lakóotthonnal (2008). Ekkor adtuk a szeretetszolgálatunknak és szociális intézményeinknek a Benjámin nevet, amely egyszerre emlékeztet a bibliai Jákób legkisebb, féltve szeretett fiára és gyülekezetünk egykori lekipásztorára: Ván Benjáminra is.
A szociális intézményeinket és diakóniai szolgálatunkat a gyülekezet részéről a Diakóniai bizottság felügyeli. Ennek tagjai:
Édes Árpád - lelkészi elnök
Tóth Istvánné - világi elnök
Csillag István
Mikesi Éva
Bíró Anikó
Balanyiné Mosolygó Júlia
Bécsi Hajnalka
Maruzsenszki Erna
Szűcs Attila
Molnárné Lakos Julianna

A bizottság tagjain kívül még több önkéntes segítő végez gyülekezetünkben szolgálatot, és még várunk sokakat, hogy bekapcsolódjanak ebbe.Módosítás dátuma: 2009. augusztus 30. vasárnap, 14:43  

Főmenü


Imádkozzunk együtt!

Ma HÉTFŐN - Köszönjük meg, hogy van munkánk és munkaképesek vagyunk! Könyörögjünk a munkanélküliekért, s a munkanélküliség megszűnéséért, munkánk eredményességéért, s azokért, akik már nem tudnak dolgozni.